Braconaj la păsări pe cale de dispariţie: un codalb împuşcat cu alice, în Teleorman

Braconaj la păsări pe cale de dispariţie: un codalb împuşcat cu alice, în Teleorman. Un codalb (Haliaeetus albicilla), cea mai mare acvilă din Europa, a fost descoperit rănit de către un paznic de vânătoare într-un câmp din comuna Fântânele, lângă oraşul Zimnicea – Teleorman, anunţă Fundaţia Visul Luanei.

Cu osul praf, pasărea nu se mai putea hrăni. A fost găsită de un paznic de vânătoare, preluată marti de colegii noștri de la SOR și transportată la Fundaţia Visul Luanei pentru a fi tratată!

„Cu ajutorul colegilor de la Societatea Ornitologica Romana, pasărea a fost adusă la Centrul nostru de Reabilitate unde a fost consultată medical şi internată. Pe lângă starea avansată de slăbire, a fost identificată o fractură în proces de calusare la nivelul tibio-tarsului stâng şi o alică sub piele la nivelul membrului drept. Bănuim că fractura a fost cauzată de o altă alice care s-a dezintegrat la impactul cu osul.

Dat fiind faptul că osul respectiv este în proces de reosificare, fractura s-a produs cu mai multe zile în urmă, iar animalul a supravieţuit în această perioadă din resursele corporale preexistente şi cadavre găsite, fiind o specie ocazional necrofagă. Aripile şi celelalte funcţii par a fi în regulă. Sperăm că se va putea recupera corespunzător şi după o perioadă de reabilitare să o putem elibera“, spun cei de la fundaţie, potrivit adevarul.

Această specie este pe cale de dispariţie şi strict protejată în România. Vânătoarea ei este interzisă şi încadrată ca infracţiune.

„Vă rugăm, dacă vedeți oameni care vânează animale și bănuiți că sunt braconieri, contactați de urgență poliția!” este mesajul specialiştilor de la fundaţia Visul Luanei.

FOTO: Fundaţia Visul Luanei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.