Braconaj ca în Vestul sălbatic, în pădurile din sudul județului. Câini, dispozitive de iluminat și vânat, confiscate de polițiști

5 bărbați, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni de braconaj, cu vârste care pornesc de la 20 de ani, până la 47 de ani, au fost reținuți de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș în urma cercetărilor desfășurate în două dosare penale.

Patru câini, trei dispozitive de iluminat și un exemplar de vânat au fost ridicate pentru cercetări.

În primul caz, în noaptea de 3 spre 4 noiembrie, în jurul orei 03:00, polițiștii de la  Rociu au fost sesizați de un paznic de vânătoare care a observat, la Negrași, fondul de vânătoare Mozacu, un autoturism din care mai multe persoane hăituiau vânat.

Autoturismul în cauză a fost depistat pe DJ 503, iar în urma testării cu aparatul etilotest a persoanei care conducea, a rezultat că cel în cauză, de 22 de ani, din Slobozia, se afla sub influența alcoolului, valoarea rezultată în urma testării fiind peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost dus și la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

În mașină mai erau un alt bărbat, de 33 de ani, din Slobozia, precum și de doi minori de 14 și 15 ani.

În habitaclul autoturismului în cauză a fost descoperit și un câine din raza ogar, precum și un dispozitiv de iluminat pe timp de noapte, care au fost ridicate de polițiști.

În cel de al doilea caz, în seara zilei de 5 noiembrie, în jurul orei 20:30, polițiștii de la Buzoești au fost anunțați, tot de paznicul de vânătoare al zonei, că a depistat mai multe persoane care hăituiau vânat, dintr-o autoutilitară, pe raza comunei Izvoru, în zona Fondului de vânătoare Sitaru. Când l-a observat pe paznic, șoferul a încercat să fugă iar mașina s-a răsturnat pe un teren agricol discuit.

Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 47 de ani, precum și unul dintre ocupanți, de 23 de ani, au suferit leziuni ușoare, aceștia fiind însoțiți de un alt tânăr de 23 de ani, și cu un bărbat de 39 de ani, toți din Popești.

În autoutilitară au fost descoperite și două dispozitive de iluminat pe timp de noapte, trei câini din raza ogar și un exemplar de vânat din specia iepure, care au fost ridicate de polițiști.

După administrarea probatoriului, trei bărbați, de 47, 23 și 39 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești cu propuneri de luare a unor măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.