Box, lupte, cros şi kaiac, de Zilele Piteştiului!

Primăria Municipiului Piteşti, în colaborare cu FC Argeş, CSM Piteşti şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş va organiza mai multe acţiuni sportive cu prilejul Zilelor Municipiului Piteşti care se vor sărbători de Sfiinţii Împăraţi Constantin şi Elena, patronii spirituali ai oraşului. Municipalitatea îi invită pe toţi piteştenii să asiste la competiţii de box, lupte, cros şi kaiac – canoe. Cele patru întreceri se vor desfăşura în decurs de o săptămână, din acest week-end şi până la finalul săptămânii viitoare.

Memorialul Bălănescu la lupte

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 10,00, la Sala de Atletică Grea, situată în imediata apropiere a Sălii Sporturilor, va avea loc o nouă ediţie a Memorialului Emilian Bălănescu. Competiţia se desfăşoară în memoria celui care a pus bazele luptelor în Piteşti. Acest sport este unul de mare tradiţie în oraşul nostru, Piteştiul având de-a lungul timpului campioni naţionali, europeni şi mondiali. În acest moment, luptele greco-romane şi libere sunt într-o ascensiune graţie muncii depuse de colectivul tehnic din care fac parte antrenorii Ovidiu Croitor, Cătălin Miron şi Vasile Pavelescu. La această întrecere şi-au anunţat participarea peste 200 de copii de la 15 cluburi din ţară. Antrenorul Ovidiu Croitor îşi doreşte o comportare cât mai bună a luptătorilor piteşteni şi o clasare pe prima treaptă a podiumului.

Cros în Lunca Argeşului

Tot sîmbătă, şi tot de la ora 10,00 în parcul Lunca Argeşului se va desfăşura un cros la care sunt invitaţi să participe toţi iubitorii de mişcare, indiferent de vârstă. Participarea se va face pe propria răspundere din punct de vedere medical iar lungimea traseului va avea aproximativ 2000 m. La finalul competiţiei, toţi participanţii vor primi premii din partea organizatorilor.

Gală cu cei mai buni boxeri

În parcul Lunca Argeşeşului, sâmbătă, 19 mai, între orele 16,00-18,00 va avea loc o gală de box la care vor participa componenţii Centrului Olimpic de la Brăila, boxerii de la CSM Piteşti – FC Argeş, pugilişti din Slatina, Craiova, precum şi de la alte grupări din ţară. Clubul piteştean va fi reprezentat la acest concurs de Alexandru Ungureanu şi Adrian Preda. La competiţie ar mai fi trebuit să participe şi Eduard Cristea, însă acesta este accidentat. La Cupa României de acum două săptămâni, Preda şi Cristea au câştigat medaliile de aur la categoriile la care au participat. Directorul CSM Piteşti, Gheorghe Dinu a anunţat că secţia de box a fost afiliată la clubul FC Argeş care mai sprijină financiar cei mai buni atleţi şi cei mai buni judoka din Piteşti. Conducătorul clubului din Ştrand a spus că această colaborare a fost posibilă datorită implicării primarului Cornel Ionică şi a preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, Cristian Gentea. Prin acest parteneriat cei mai buni pugilişti din Piteşti nu vor mai fi nevoiţi să plece la alte cluburi din ţară şi vor fi recompensaţi aşa cum se cuvine pentru rezultatele obţinute.

Cupa Municipiului pe lacul Tudor

Săptămâna viitoare, pe 26 mai, între orele 14-16, pe lacul Tudor Vladimirescu din cartierul Prundu va avea loc Cupa Municipiului la Kaiac-Canoe. La această competiţie şi-au anunţat participarea multe cluburi din ţară care vor concura pentru supremaţie. Kaiacul este un sport de mare tradiţie în oraşul nostru, Piteştiul având în decursul timpului campioni europeni şi mondiali de juniori. CSM Piteşti va participa la acest concurs cu cei mai buni kaiacişti şi canoişti pe care îi are în acest moment: „Din estimările noastre avem confirmarea de participare de la 6-8 cluburi din ţară. Competiţia va fi foarte puternică pentru că toţi invitaţii vor veni cu ce au mai bun. Această întrecere a devenit una de mare tradiţie pentru că o organizăm de mulţi ani. Sperăm să putem conta la acest concurs şi pe sportiva noastră, Ştefania Luca, componentă a lotului naţional de juniori, care în această perioadă se află în pregătire pentru Campionatele Europene” a declarat antrenorul Agoston Siposs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.