Bonurile de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID ar putea fi eliberate de luna viitoare

0
52

Bonurile de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID ar putea fi eliberate de luna viitoare, a declarat ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Ea a precizat că acestea vor fi acordate chiar în centrele de vaccinare, după realizarea schemei complete de imunizare. Ioana Mihăilă a mai spus că se aşteaptă ca acest demers să dea un impuls campaniei de vaccinare din ţara noastră.

„Cadrul legal este acum la Ministerul Sănătăţii, după care va fi pus pe circuitul de avizare, împreună cu celelalte ministere, şi sperăm că până la finalul lunii august el va fi aprobat. Evident că vor trebui demarate procedurile de achiziţie şi sperăm că în septembrie să putem să începem distribuţia acestor tichete de masă pentru persoanele care se vaccinează. Noi, când am făcut aceste propuneri, le-am făcut analizând efectele acestor măsuri de stimulare a vaccinării din alte ţări. Şi acolo s-au dovedit eficiente. Nu ne aşteptăm ca vaccinarea să crească la 100%, dar ne aşteptăm să-i dea un impuls semnificativ” a declarat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here