Bonuri de masă în valoare de 100 de lei pentru cine se vaccinează împotriva COVID

0
78

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de imunizare vor primi bonuri de masă în valoare de 100 de lei, au anunţat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi premierul Cîţu după şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare.

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că în coaliţie au fost discuţii despre demararea unui proiect pilot prin care persoanele care se vaccinează să primească un voucher în valoare de 100 lei. De asemenea, va exista şi o loterie care e posibil să funcţioneze după modelul ANAF cu bonurile fiscale. Impactul bugetar iniţial este de 50 milioane lei pentru ambele proiecte, a mai spus şeful Guvernului.

„Am fost de acord să începem aceste proiecte pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere de câte 100 lei şi o loterie şi vom aloca şi aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sănătăţii, deja există un program acolo. La Ministerul Sănătăţii cel cu vouchere, cel cu loteria, cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei. Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost făcute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie. Ştiţi foarte bine că acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic şi dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse”, a declarat Florin Cîțu.

„Am agreat o măsura care a fost propusa, bunurile de masa pentru cei care se vaccineaza de acum încolo. Propunera este de 100 lei pentru un bon de masa pentru cei care se vaccineaza cu schema completa, adica două doze de Pfizer sau o doza de Johnson”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here