Bode: „Poliţistul nu-ţi poate da amendă dacă eşti singur pe stradă şi nu porţi mască”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat, în contextul ordinului care prevede obligativitatea purtării măştii, că dacă o persoană e singură pe stradă şi nu are oameni în jur poate renunţa la purtatul ei.

”Este obligatorie purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile deschise. Am spus aşa, că se exceptează de la această obligativitatea purtării măştii persoanele care desfăşoară activităţi individuale sau împreună cu membrii familiei, cei care desfăşoară activităţi sportive, recreative şi de asemenea am spus că dăm posibilitatea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi a comitetului Bucureşti să vină cu alte excepţii dacă DSP-urile judeţene avizează astfel de excepţii”, a spus Lucian Bode, la Antena 3.

Ministrul a ţinut să precizeze că vorbim despre activităţi individuale, nu unde sunt şi alţi oameni. „Dacă circulăm pe stradă, singur, este normal să nu purtăm mască, dar dacă sunt şi alţii în jurul tău e obligatoriu să porţi mască. Nu poţi să faci activităţi sportive individuale, cu mască, sau dacă te plimbi singur, dar dacă sunt şi alţii în jur, este obligatoriu să porţi masca”, a explicat ministrul de Interne.

Ministrul a fost întrebat dacă o persoană poate mânca un covrig, pe stradă, fără mască, el răspunzând: ”Categoric da, dacă eşţi singur şi nu sunt şi alţi oameni în jurul tău”.

„Poliţistul nu-ti poate da amendă dacă eşti singur pe stradă şi nu porţi mască. Dacă eşti în zona aglomerată şi nu porţi mască, are toate pârghiile să îi sancţioneze pe cei care nu respectă legea”, a adăugat acesta.

Lucian Bode a mai precizat că acest ordin nu face referire la vârstă persoanelor.

”În acest ordin vorbim despre activităţi, individuale, sportive, recreative, indiferent că sunt copii, maturi. Nu vorbim de vârstă”, a punctat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here