Sub coordonarea Instituției Prefectului județului Argeș, în ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. din județul Argeș au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

în urma acțiunilor de control efectuate, pompierii argeșeni au verificat 3 instituții publice (lăcașuri de cult) și 120 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 6 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală în conformitate cu prevederile legale, în spații închise, și au primit avertismente.

Polițiștii argeșeni au verificat 651 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Totodată, au fost verificate 52 de societăți comerciale și au fost aplicate 43 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau a măsurilor de izolare. 372 de persoane au fost legitimate și un număr de 188 de autoturisme au fost verificate, în cadrul acțiunilor punctuale. 

Jandarmii argeșeni nu au aplicat în ultimele 24 de ore sanctiuni.

Controale planificate:

  • Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș – 35 de acțiuni în cooperare cu Inspectoratul Județean de Poliție Argeș și 6 acțiuni independente
  • Inspectoratul Județean de Poliție Argeș – 25 de acțiuni independente și 1 în cooperare cu Primăria Curtea de Argeș
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș – 2 acțiuni independente

Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în Județul Argeș, Instituția Prefectului – Județul Argeș solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală.

            La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

            La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

Comments

comments