Bilanţul minivacanţei de Revelion în Argeş: 558 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 150.000 de lei

693 views

Peste 200 de polițiști zilnic, peste 300 de intervenții la evenimente, peste 550 de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se continuă trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității.

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie a.c., aproape 200 de poliţişti au acționat zilnic, în județul Argeș, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Structurile de poliție au intervenit la 358 de evenimente, dintre care 316 sesizate prin S.N.U.A.U. 112.

Au fost sesizate 59 de infracţiuni, dintre care 6 au fost constatate în flagrant delict.

Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 558 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 150.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 274 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 6 pentru consum de alcool și 95 pentru viteză.

De asemenea, au fost reținute 40 de permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția Română atingându-și astfel scopul.

“€Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță” este mesajul poliţiştilor argeşeni.

Comments

comments