Bilanţ ORA PĂMÂNTULUI 2019. Municipiile din aria de operare Distribuţie Oltenia au economisit mai multă energie decât anul trecut. Anul acesta, consumatorii de energie electrica din orasele municipii de judet din aria operationala Distributie Oltenia au economisit peste 44 500 kWh in timpul Orei Pamantului comparativ cu anul 2018.

In fiecare an, Distributie Oltenia se alatura miscarii voluntare de mediu „€Ora Pamantului” si monitorizeaza consumul de energie electrica din intervalul 20:30 –€・21:30, in municipiile resedinta de judet Pitesti, Craiova, Targu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Alexandria si Ramnicu Valcea.

Comparativ cu anul precedent, operatorul a inregistrat o scadere a consumului de energie electrica in perioada dedicata initiativei „Ora Pamantului”. Astfel, in 2019 consumatorii de energie din Craiova au economisit peste 15 000 kWh fata de 2018, echivalentul alimentarii cu energie electrica a Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova pentru minim o luna, cei din Drobeta Turnu Severin au reusit sa economiseasca peste 10 000 kWh, urmati in top 3, de consumatorii din Pitesti care au consumat cu aproximativ 8 000 kWh mai putina energie decat in 2018.

Totodata, Distributie Oltenia a comparat valoarea totala inregistrata in weekend-ul “€Ora Pamantului” cu cea din weekend-ul anterior evenimentului, topul municipiilor resedinta de judet cu cea mai mare cantitate de energie electrica economisita fiind format de comunitatile locale din orasele Pitesti, Drobeta Turnu Severin si Ramnicu Valcea.

Din monitorizarea consumului de energie electrica din statii a reiesit ca locuitorii din Pitesti au consumat cu 2750 kWh mai putin decat sambata anterioara „€Orei Pamantului” in acelasi interval orar, atribuindu-si astfel locul 1 in topul nostru. Cei 2750 kWh ar putea sa energizeze aproape doua luni Gradinita cu Program Prelungit nr. 4 Pitesti.

Locul secund ii revine anul acesta comunitatii locale din Drobeta Turnu Severin care a economisit 1100 kWh ce reprezinta aproximativ consumul pentru o luna a Liceului de Arta I. St. Paulian.

Podiumul este completat de orasul Ramnicu Valcea, ai carui locuitori au facut o economie de 726 de kWh de energie electrica, care reprezinta consumul mediu al unei gospodarii pentru 3 luni.

In celelalte patru municipii de judet din zona de activitate a operatorului Distributie Oltenia s-au inregistrat diferite procente de economie a energiei electrice: 512 kWh in Alexandria, 440 kWh in Slatina, 110 kWh in Craiova si 99 kWh in Targu Jiu, comparativ cu saptamana anterioara.

Distributie Oltenia se implica activ in sprijinirea evenimentului „Ora Pamantului” prin monitorizarea consumului de energie si incurajarea angajatilor sa dea curs acestei initiative, protejarea mediului inconjuratorfiind una dintre directiile de responsabilitate sociala ale companiei.

Comments

comments