Maratonul Olteniei 2018: o comunitate cu bunatatea in gene, reunita in jurul a trei cauze sociale catre care CEZ Romania va directiona suma de 19.000 euro

669 de concurenti, suporterii acestora, peste 120 de voluntari, organizatorii si vizitatorii parcului Zavoi au format pe 25 si 26 august comunitatea editiei VI a Maratonului Olteniei si au demonstrat ca au bunatatea in gene. Acestia si-au adunat energia in beneficiul a trei cauze sociale: programul “Paine si Maine” derulat de Fundatia World Vision Romania, programul de sprijin psiho-social sustinut de Asociatia Little People Romania si dotarea cu echipamente medicale Accu Vein a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea.

Maratonul Olteniei a imbinat inca de la prima editie promovarea unui stil de viata sanatos cu o componenta sociala puternica, izvorata din nevoile comunitatii locale in care Grupul CEZ in Romania isi desfasoara activitatea operationala.

Spre deosebire de editiile anterioare, cand au fost sustinute cate o cauza sociala, in 2018, organizatorii si-au propus sa raspunda nevoilor a trei cauze sociale.

Cei aproximativ 670 de concurenti au avut in premiera, oportunitatea de a alege programul social pe care doresc sa il sustina, in momentul ridicarii kitului de concurs. Suma colectata din inscrieri si dublata de CEZ Romania va fi impartita direct proportional cu numarul optiunilor exprimate. Astfel, 6 650 euro vor fi directionati catre programul “Paine si Maine” – Fundatia World Vision Romania, 5 510 euro catre programul de sprijin psiho-social pentru copiii bolnavi de cancer, implementat de Asociatia Little People Romania si 6 840 euro pentru dotarea cu echipamente medicale Accu Vein a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea.

MO 2018: eveniment sportiv de traditie pentru iubitorii de MTB si Trail Run

Evenimentul le da intalnire in fiecare an iubitorilor de MTB si Trail Run la Ramnicu Valcea, unde isi pot testa limitele pe traseele offroad din vecinatatea orasului. Fie ca participa la cursele de MTB, de 33 sau 51 km, fie ca alearga la crosul de 10,5 km, sau semi-maratonul de 21,5 km, toti mai multi iubitori de sport se aduna an, de an, la Maratonul Olteniei. In 2018, comunitatea de sportivi formata in jurul evenimentului a avut chiar un motiv in plus pentru a se inscrie in concurs, proba de maraton de 42 km.

Prima zi de concurs (25 august) a fost dedicata iubitorilor de MTB Cross-country, reunind la start peste 260 de sportivi.

Duminica, 26 august, a venit randul amatorilor de alergare montana (peste 400) sa-si testeze limitele si sa porneasca in probele de cros – 10.5 km, semi-maraton – 21,5 km si maraton – 42 km. Efortul concurentilor a fost rasplatit de organizatori cu un fond de premiere record, de aproximativ 50 000 lei.

Probele de alergare le-au trezit interesul si celor mici care s-au inscris in numar mare la cursele organizate special pentru ei in parcul Zavoi. Peste 160 de copii, cu varste cuprinse intre 4 – 13 ani s-au intrecut pe traseele de 200, respectiv 400 m. La final au fost rasplatiti cu medalii, diplome si premii, in compania mascotelor CEZ Vanzare, Energix si Calorix, cu care au facut poze si care le-au daruit baloane.

Familia si prietenii la loc de cinste, la Maratonul Olteniei 2018

Maratonul Olteniei este mai mult decat un eveniment sportiv, este un motiv de relaxare si distractie in familie sau alaturi de prieteni. Parcul Zavoi a gazduit pe parcursul evenimentului zone tematice: de relaxare, cu activitati sportive pentru toate varstele, experiente VR, o cabina de photo booth si nu numai.

Maratonului Olteniei VI, powered by CEZ Romania, a fost organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Ramnicu Valcea, HyperSport, SmartAtletic, beneficiind de suportul partenerilor Platinum Adrem si RC Europe, partenerilor Gold – Ciga Energy, Tuca Zbarcea & Asociatii, a celor Silver – Ernst & Young, Fine Consulting, Hervis Sports & Fashion, Inform Lykos, Ness, Comranado, Gold Nutrition, Free Wheel, Eboda, cu sprijinul Telekom Sport, Realitatea, Kiss FM, Adevarul, Gazeta Sporturilor, Running Mag, Adrenallina.ro, Biciclistul.ro (parteneri media); Club Sportiv Lykaios, Cozia Racing Team, Buridava (parteneri locali).

Despre Grupul CEZ in Romania

Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 8 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti.

Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.

Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.

Comments

comments