Bicicliștii, căruțașii și cei care folosesc trotinete electrice au interzis la telefon! Amenzi de până la 1.160 de lei

0
61

Pentru cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului, începând cu 12 octombrie, sancțiunile au devenit mai dure, transmite Poliția Argeș. De această măsură sunt vizați și bicicliștii, cei care folosesc trotinete electrice și căruțașii.

Astfel, pentru nerespectarea normei de interdicție de către conducătorul vehiculului pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere (bicicliști, căruțași, persoanele care folosesc trotinete electrice), contravenția este sancționată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, de la 6 la 8 puncte-amendă (în prezent de la 870 de lei la 1.160 de lei), fără măsuri complementare, respectiv cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare pentru conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care încalcă această prevedere.

Totodată, ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă (de la 580 de lei, la 725 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Amenzi de 7.000 de lei în acest weekend

În zilele de 12 și 13 octombrie, polițiștii rutieri argeșeni au aplicat 17 contravenții privind utilizarea telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, valoarea acestora fiind de 6960 de lei. De asemenea, au fost date și foarte multe avertismente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here