Bicicletele produse de italieni la Mărăcineni, vândute în toată lumea

0
3776

bicicleteCompania „Mechrom Industry”, cu afaceri de aproape 200 milioane lei anul trecut şi cu două unităţi de producţie pe piaţa locală, una în comuna Mărăcineni şi alta în Slatina, este cel mai important producător local de biciclete şi părţi componente, după cifra de afaceri din 2013. „Mechrom Industry” îşi asigură din România 10% din totalul materiilor prime folosite în producţia de părţi componente pentru biciclete, însă, în următorii trei ani, filiala locală a grupului italian Campagnolo vrea să ajungă la o pondere de 50% a materiilor prime achiziţionate de pe piaţa locală.
Grupul italian Campagnolo, producător de părţi componente de lux pentru biciclete şi singurul acţionar al „Mechrom Industry”, a devenit anul trecut cel mai important jucător din producţia locală de biciclete, părţi componente şi accesorii, pe o piaţă pe care o domină clar, alături de francezii de la „Decathlon” şi „Eurosport DHS”.
„Mechrom Industry” are un număr de 388 de angajaţi, o treime dintre aceştia lucrând la fabrica din Argeş. Grupul italian este urmat îndeaproape de francezii care deţin în ţara noastră compania „Madirom Prod” din Reşiţa, cu o cifră de afaceri de 176, 4 milioane de lei şi de chinezii de la „Eurosport DHS”, care deţin o fabrică în Deva şi care au închis anul trecut cu o cifră de afaceri de 170, 7 milioane de lei. În România, bicicletele au devenit „o modă” abia în ultimii ani, vânzările ajungând anual la 380.000 de bucăţi la o populaţie de 19,5 milioane de locuitori. Producţia anuală de biciclete se ridică la 450.000 de biciclete, respectiv 4% din totalul producţiei UE, pe o piaţă dominată clar de economiile dezvoltate din Vest, Germania şi Italia, care au, împreună, o cotă de piaţă de aproape 40%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here