Bătrânică din Argeș, păcălită de doi bărbați. Au lăsat-o fără 1.100 de lei

Bătrânică din Argeș, păcălită de doi bărbați. Au lăsat-o fără 1.100 de lei. Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au continuat cercetările într-un dosar întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Din cercetări, polițiștii au stabilit că doi bărbați, de 48 de ani, din comuna Ghimpețeni, județul Olt, respectiv de 30 de ani, din comuna Buzescu, județul Teleorman, ar fi indus în eroare persoana vătămată, o femeie în vârstă de 80 de ani din comuna Lunca Corbului, de la care ar fi sustras 1.100 de lei.

Bărbații ar fi susținut că ar fi trimiși de fiul acesteia, pentru a-i da o sumă de bani și i-ar fi înmânat persoanei vătămate o bancnotă de valoare mare, susținând că nu au bancnote de valoare mai mică. În aceste împrejurări, cei doi ar fi observat locul unde femeia păstra bani.

Poliția Argeș atrage atenția cu privire la vulnerabilitatea persoanelor vârstnice care locuiesc singure sau în zone izolate. În absența unei vigilențe crescute, astfel de persoane sunt predispuse să cadă victime înșelăciunilor de orice fel, fie că este vorba despre metoda ,,Accidentul”, ,,Coletul”, ,,Pomana”, ,,Instalatorul” sau alte pretexte sub care persoane rău-voitoare câștigă încrederea celor vătămați și pătrund în locuințele acestora, observând unde sunt păstrate sume de bani sau obiecte de valoare.

Polițiștii le recomandă persoanelor care au în familie rude cu vârsta înaintată să poarte discuții cu aceștia privind felul în care pot fi abordați. ”Totodată, recomandăm ca aparținătorii să poată fi contactați oricând, pentru ca persoanele vârstnice să poată verifica susținerile celor care pretind sume de bani, indiferent de pretext. În ceea ce privește accesul în imobile, recomandăm ca înainte de a permite accesul, persoanele care pretind acest lucru să fie legitimate, iar pretextul verificat amănunțit”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here