Bătălia Cărților – ediția a VII-a… continuă! Un proiect al Bibliotecii Județene Argeș. Organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. Sub sloganul „Lectura te face învingător”, acesta se derulează în perioada iunie-octombrie 2020 și cuprinde două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani.

Astfel, prin acesta, vor fi popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, se va pune accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

Elevii care intenţionează să participe la concurs trebuie să ştie că vor fi acordate premii finaliştilor concursului pentru cea mai bună fișă de lectură si cea mai apreciată carte, care va deveni „Cartea anului”, însă premiul cel mare va consta în câte un dispozitiv mobil de comunicații tip TABLETĂ, acordat ”Cititorului anului” desemnat pentru fiecare categorie de vârstă: 11-13 ani și 14-18 ani.

“Finala concursului „Bătălia Cărţilor” se va desfășura în perioada 12 octombrie – 12 noiembrie 2020 şi va cuprinde dezbaterea “Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, jurizarea şi festivitatea de premiere” spune Mihaela Penaru, de la Biblitoeca Județeană Argeș.

Comments

comments