Băsescu, atac dur la adresa unui deputat din Argeş: “M-aş fi aşteptat să fiţi capabil să vă rezolvaţi problema cu secretara”

Sâmbătă, la Parlament, PMP s-a reunit în Congres extraordinar, pentru a-şi alege noua conducere, după ce Traian Băsescu şi-a anunţat retragerea din fruntea partidului. În timpul Congresului, argeşeanul Robert Turcescu, deputat PMP, i-a reproşat lui Băsescu că: “Domnule Băsescu, m-aş fi aşteptat ca în această furtună politică pe care o traversăm să rămâneţi la cârma partidului”.

Reacţia lui Băsescu a fost promptă: „Vreţi să ajung ca Iliescu, să mă târăsc prin partid?“.

Deputat Robert Turcescu: „După ce că barca este găurită… ne-a lăsat şi căpitanul. Am auzit teoria azi că în politică nu mai există lideri. Credeţi că ar fi reuşit să întoarcă Portugalia rezultatul dacă nu l-ar fi avut pe Ronaldo în teren? Trebuie să admitem că PMP a făcut şi erori politice despre care trebuie să vorbim la un Congres. Una dintre marile erori este decizia de a colabora cu PSD în consilii locale sau consilii judeţene. Aş fi aşteptat ca azi aceste alianţe să fie denunţate cât mai rapid. Şi fuziunea cu UNPR a fost greşită politic şi ne-a costat. Electoratul nostru este unul băsisit, noi suntem băsişti, iar atitudinea noastră confuză în legătură cu modificarea legilor Justiţiei ne-a costat şi ne va costa din perspectivă electorală. Sunt supărat pe Traian Băsescu că n-a rămas preşedinte până după alegerile europarlamentare. Domnule Băsescu, m-aş fi aşteptat ca în această furtună politică pe care o traversăm să rămâneţi la cârma partidului”.

Traian Băsescu: “Domnule Turcescu, şi eu m-aş fi aşteptat ca în calitate de parlamentar să mergeţi prin organizaţiile din ţară. M-aş fi aşteptat să fiţi capabil să vă rezolvaţi problema cu secretara de la Constanţa. Mi-aţi spus că plecaţi din partid dacă ea nu-şi retrage plângerea. E discursul premergător plecării? Totul are o limită. Din octombrie anul trecut v-am anunţat că vreau să renunţ, că e timpul unei echipe mai tinere. Vreţi să ajung ca Iliescu să mă târăsc prin partid. Am înţeles din discurs dispreţul pentru curentul unionist. Prioritate nu este bâlciul de pe Dâmboviţa. Nu vă luaţi după chestiuni cu barca găurită şi căpitanul care ne-a lăsat. Orice comandant are şi el o licenţă care expiră”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here