Bascovul se va înfrăţi cu localitatea CIMIŞENI din Raionul Criuleni – Republica Moldova, o comună de 2.680 de locuitori, atestată documentar încă de la 1660.

Primarul Gheorghe Stancu şi Valentina Prisarenco, primăriţa din Cimişeni, s-au întâlnit deja duminică, 10 aprilie, la Palatul Parlamentului, cu ocazia Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România şi Republica Moldova. Primarul comunei Bascov a fost prezent la eveniment şi în calitatea sa de important lider al  Asociației Comunelor din România. Cu acest prilej, s-au pus bazele înfrățirilor dintre localități din Romania şi Republica Moldova.

După ce va fi perfectată înfrăţirea, cele două localităţi au în plan să înceapă o amplă colaborare pe toate planurile: economic, cultural, educațional, sportiv, turistic, pentru siguranța şi apărarea cetățeanului.  Primarița de la Cimişeni și-a exprimat satisfacția că a reușit o înfrățire cu o localitate prestigioasă economic și cultural a României.

La acțiunea inițiată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi și grupul inter-parlamentar ”抉rietenii Unirii”・au fost perfectate 450 de acorduri și parteneriate care stabilesc acțiuni comune și s-a votat pentru eliminarea granițelor birocratice între cele două state.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI