Bârla. Realizarea parapetului de siguranță pe DC 137, sabotată în Consiliul Local. Când am fost ales primar am înțeles că sunt primarul tuturor cetățenilor comunei Bârla, am înțeles ca pentru dezvoltarea comunei trebuie făcută administrație și nu politică și asta voi face!” a anunțat, pe contul său de Facebook, primarul comunei Bârla, Gică Voicu. Declarația a venit ca urmare a ședinței de Consiliu Local, unde, discuțiile politice au blocat realizarea unor proiecte administrative pentru binele comunei și al cetățenilor.

Edilul comunei a explicat pe larg care era situația.

Ieri, 22.12.2020, a avut loc ședința de Consiliu Local, cu ordinea de zi din atașamentul de mai jos.

Punctul 2 de pe ordinea de zi, prevedea majorarea cu 36.720 lei a contractului de lucrări cu constructorul TOP DECON pentru realizarea parapetului de siguranță pe DC 137 (Teilor) în  porțiunea de drum  Croitoru – Dragomir Marian, din satul Bîrla. Tronsonul acesta de drum reprezenta o mare problemă la fiecare ploaie rapidă, întrucât gospodăriile din zonă erau tot timpul inundate, așa cum se poate vedea în imaginile atașate. Pentru a rezolva problema inundațiilor de acolo, în 2018, împreună cu Consiliul Local din acea vreme, am hotărât să adâncim șanțul și să montăm podețe cu diametrul de 90 cm, începând cu acea zonă și până la scurgerea în râu. Intervențiile au generat modificarea proiectului de asfaltare, în sensul că acest șanț trebuia betonat pentru a nu se prăbuși asfaltul, iar adâncimea șanțului, din punct de vedere al siguranței circulației, impunea montarea unui parapet, ceea ce a generat costuri suplimentare. Menționez că banii necesari achitării lucrărilor erau deja obținuți, prin mari eforturi, de la Guvernul României.

Acest proiect care contribuie la siguranța cetățenilor a fost respins tocmai de cei care au primit votul de la acești cetățeni!

 Voturi in Consiliul Local:

– împotrivă (Pană Alin, Nîrcu Marin, Ionilă Cosmina, Dragomir Daniela, Barbu Ion);

– abțineri (Voicu Nicolae, Albu Ilie);

– pentru (Ivan Adrian, Răceanu Adrian, Ghițulescu Rodica, Bădescu Alexandru, Bădescu Iulian, Neacșu Viorel).

Când am fost ales primar am înțeles ca sunt primarul tuturor cetățenilor comunei Bârla, am înțeles ca pentru dezvoltarea comunei trebuie făcută administrație și nu politică și asta voi face! Din păcate pentru unii dintre consilieri, lupta electorală nu s-a încheiat iar din acest motiv suferă tocmai cetățenii care i-au votat și nu pot să nu mă întreb: este rea credință sau lipsa de experiența își spune cuvântul?

Din păcate, vom fi nevoiți să montăm acest parapet cu banii din taxe și impozite locale, fiind obligați prin lege să asigurăm corespunzător zona în cauză”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI