Un pistol, dispozitive electronice de tip skimming şi dispozitive electronice susceptibile a fi folosite la activităţi de falsificare a cardurilor bancare, 10.500 de lei şi 1.000 de euro, marijuana şi ţigarete fără timbru fiscal emis de autorităţile române au fost ridicate, miercuri, 18 ianuarie, de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate în urma celor 30 de percheziţii domiciliare efectuate pe raza a cinci judeţe şi în municipiul Bucureşti. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În urma percheziţiilor efectuate la data de 18 ianuarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T.— S.T. Piteşti au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe dispozitive de tip skimming, 18 unităţi hard-disk, 25 de laptop-uri, 60 de suporţi optici de memorie şi memorii USB, 80 de telefoane mobile şi cartele SIM, 31 de carduri bancare şi suporturi de tip card cu bandă magnetică şi obiecte vestimentare susceptibile a fi fost folosite la săvârşirea de infracţiuni.

Totodată, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 3 g. de marijuana, un pistol şi 2.000 de ţigarete care nu aveau timbru fiscal emis de autorităţile române. Acţiunea a vizat destructurarea a patru grupări infracţionale organizate specializate în infracţiuni de tip skimming, carding – tranzacţionare ilicită şi/sau utilizarea frauduloasă de informaţii furate privind cardurile de credit, falsificarea de carduri, retrageri/plăţi frauduloase de numerar. Percheziţiile s-au desfăşurat în judeţele Buzău, Constanţa, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş şi în municipiul Bucureşti.

La acţiune au participat peste 90 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea, Buzău, Hunedoara, Mehedinţi, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti. Şapte persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, pentru audieri. De asemenea, activitatea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de legătură acreditaţi în România din cadrul ambasadelor Republicii Cehia şi Slovacia. La acţiune au participat şi jandarmi.

Comments

comments