Bani mai mulți pentru absolvenți. Primă de inserţie de 1.500 lei

Toate persoanele care au cel puțin 16 ani și au absolvit orice formă de învățământ, chiar și o școală specială, primesc o primă de inserţie a cărei valoare este stabilită în prezent la 1.500 lei, dacă se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în cel mult 60 de zile de la absolvire și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

Acești bani se vor acorda în două tranșe, respectiv jumătate din sumă la data angajării și jumătate după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

Această primă va fi menținută și în situația în care încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator în timpul primului an de la angajare, dar în termen de 30 de zile începe un nou serviciu la un alt angajator, cu normă întreagă, tot pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

Absolvenții care nu se angajează în termen de 60 de zile de la absolvire și se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă pot beneficia de indemnizația de șomaj, de 250 de lei, acordată timp de 6 luni.

Măsurile sunt prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investiţiilor finanţate din fonduri publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here