Doi pacienţi de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” s-au contaminat cu o bacterie agresivă, ambii au fost răpuși de infecţie. Este vorba despre o femeie de 78 de ani şi un bărbat de 44 de ani.

Bacteria respectivă este acinetobacter, care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate.

Pacienții decedați mai aveau și alte boli: pneumonie și bronhopneumonie. În secția respectivă mai sunt internați alţi doi pacienți și este posibil să aibă și ei această bacterie. De o săptămână însă nu se mai fac internări, pentru a nu fi puși în pericol și alți bolnavi.

Este o anchetă în curs. Inspectorii DSP au prelevat probe și acestea au fost trimise inclusiv la Institutul Cantacuzino, iar acum se așteaptă rezultatele.

„De aproape o săptămână suntem în echipe de lucru cu medicii din DSP, probele sunt prelucrate la Institutul Cantacuzino și filiațiunea exactă a tipului de subspecie de acinetobacter nu poate fi stabilită decât de Instititul Cantacuzino. Pe noi ne interesează, în acest moment, să evităm declanșarea unui focar de infecție nosocomială”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Comments

comments