Bacalaureat 2022. Absolvenții de liceu susțin azi proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie

Astăzi are loc cea de-a doua probă scrisă a bacalaureatului, absolvenții de liceu susținând proba la alegere a profilului și specializării, la istorie sau matematică. Elevii din filiera teoretică, profilul umanist și cei din filiera vocațională, profilurile artistic, sportiv, teologic susțin proba obligatorie la istorie. Elevii din filiera teoretică, profilul real, din filiera tehnologică și din filiera vocațională, profilurile militar şi pedagogic susțin proba obligatorie la matematică.

Pentru această probă sunt înscriși, în toată țara, 119.410 de elevi. 

Programa este aceeași ca în 2021.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Le este interzis candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete. De asemenea, se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 au început luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română. Astăzi are loc proba obligatorie a profilului, fiind urmată miercuri, 22 iunie, de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie. Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here