Absolvenții de clasa a XII-a susțin miercuri proba obligatorie a profilului –€ matematică sau istorie – în cadrul examenului de Bacalaureat 2018.

Subiectele la examenul de Bacalaureat 2018 la proba de matematică și istorie vor fi publicate pe Edu.ro și pe Digi24, imediat după afișare.

Pentru susţinerea probelor scrise la BAC 2018, în cele 440 de centre de examen s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare).

Afişarea primelor rezultate la Bacalaureat 2018, care se va face în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00 – 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 –・8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Modelele orientative de subiecte la matematică sau istorie/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat 2018 au fost concepute în acord cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, sinteză, generalizare şi abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitând deopotrivă demonstrarea eficientă a competenţelor și încadrarea în timpul de lucru prevăzut de metodologie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Comments

comments