B.C.C.O. Pitești. Trei bărbați au fost reținuți pentru infracțiuni de fraudă informatică. Polițiștii din cadrul B.C.C.O. Pitești, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Coștesti, au reținut trei bărbați, cu vârste între 25 și 51 de ani, bănuiți de infracțiuni de fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, din cursul anului 2018 până în prezent, cei trei ar fi fraudat prin intermediul platformelor de comerț on-line, douăsprezece persoane vătămate, reprezentate ale unor societăți comerciale din România, care au ca obiect de activitate exploatarea materialului lemnos, producând acestora un prejudiciu de aproximativ 66.000 de lei.

Pentru probarea activității infracționale, în ziua de 9 aprilie, au fost efectuate trei percheziții la locuințele persoanelor în cauză, pe raza județelor Mureș și Buzău. Cei trei au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureș, Buzău, Alba Iulia, Ploiești și Dâmbovița.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiza Informațiilor, ambele din cadrul I.G.P.R. .

Comments

comments