Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin azi proba scrisa la Matematică din cadrul Evaluarii Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

Subiectele si baremul la matematica vor fi publicate in scurt timp dupa inceperea examenului pe www.stirileprotv.ro.

Ministerul Educatiei Nationale pune la dispozitia celor implicati in acest examen linia TELVERDE 0800801100, numarul de telefon putand fi apelat gratuit. Numarul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 8:00 -16:00 (luni-joi) si 8:00-14:00 (vineri), precizeaza Ministerul Educatiei.

Una dintre noutatile acestui examen este ca ponderea mediei de la Evaluarea Nationala 2017 creste de la 75% la 80%, iar notele de la clasa vor reprezenta doar 20%, in loc de 25% din media de admitere in clasa a IX-a, asa cum era pana acum.

De asemenea, o alta noutate este ca s-a modificat si un aspect de notare la examenele nationale, mai exact a fost indepartata prevederea din metodologia de desfasurare a examenului de Evaluarea Nationala si a Bacalaureatului care spunea ca trebuie sa existe o diferenta de 0,5 puncte intre nota initiala si cea finala, de dupa contestatie, pentru ca nota sa fie modificata. Acum, nu va mai fi luat in calcul niciun barem pentru modificarea notei, iar nota finala fiind cea dupa contestatie.

Comments

comments