Rotary Club Pitești a fost înființat în data de 5 mai 1998, fiind parte din Rotary International District 2241 – România și Republica Moldova și are în prezent 30 de membri. Clubul este o organizație de voluntari care desfășoară proiecte de binefacere și ajutorare pentru comunitatea din care fac parte.

În aceste zile aduce în atenția publică proiectul “Modernizarea și dotarea Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean Argeș” Cele patru valori care definesc existența acestui proiect sunt Viață, Luptă, Angajament, Dăruire, pe scurt V.L.A.D. Proiectul, în valoare de peste 100.000 EURO, a luat naștere din dorința membrilor clubului nostru de a fi alături de cei atinși de această maladie necruțătoare.

În această primă etapă de derulare a proiectului, s-au efectuat lucrări de reamenajare pentru unul dintre saloanele Secției de Oncologie, salon dotat cu mobilier și aparatură de ultimă generație, din materiale superioare, compatibile cu cele mai moderne standarde, în valoare de 20.000 EURO.

Pentru modernizarea secției s-au achiziționat de către Rotary Club Pitești următoarele:  7 paturi mobile, ce se pot regla electric pe înălțime sau oblic, în funcție de nevoile pacientului;  14 lenjerii pentru paturile mobile;  7 noptiere mobile, cu măsuță de pat reglabilă pe înălțime, sau pliabilă în timpul neutilizarii ei;  2 scaune mobile tip fotoliu, pentru tratament, reglabile pe înălțime sau oblic; 2 sisteme mobile prevăzute cu kit-ul necesar pentru tratament; 4 paravane necesare respectării intimității pacienților; 7 suporturi mobile pentru perfuzii, reglabile pe înălțime; 2 aspiratoare pentru secreții, pentru uz ambulatoriu și de urgență.

“Miercuri, 27 aprilie, la orele 13.00 va avea loc inaugurarea primului salon din cadrul proiectului V.L.A.D, la Secția de Oncologie a Spitalului Județean Argeș, din B-dul I.C. Brătianu, Nr. 1, Pitești. Pentru că uneori în viața oamenilor apar situații dramatice, așa cum este un diagnostic nefast, comunitatea poate, prin noi, să vină în întâmpinarea nevoilor lor, să-i încurajeze, să le dea speranța că va fi bine, să le ușureze suferința și să le fie alături! Mulțumim celor care prin efortul personal s-au implicat în acest proiect și, totodată, îi invităm pe cei care vor să susțină în continuare modernizarea și dotarea Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean Argeș, să doneze în următoarele conturi:
Cont RON: RO80 RNCB 0022 1492 9412 0006
Cont EUR: RO53 RNCB 0022 1492 9412 0007
Cont USD: RO26 RNCB 0022 1492 9412 0008
Banca: Banca Comercială Română
Beneficiar: Clubul Rotary Pitești

Vă mulțumim pentru prietenie și pentru generozitate!”

Comunicat de presă emis de Rotary Club Pitești    

Comments

comments