Azi se deschide, în parcarea Jupiter City, cea de a doua ediţie a Târgului AGRO PITEŞTI organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş

810 views

Veţi putea găsi aici echipamente și utilaje agricole (tractoare, combine etc), echipamente și accesorii (cântare, uleiuri, soluții moderne de cartografiere suprafețe agricole), soluţii de finanţare pentru activitatea din agricultură şi produse agroalimentare tradiționale.

Premise:

  • Judetul Arges dispune de 344.940 ha teren agricol, din care 171.621 ha terenuri arabile, 148.675 ha păşuni şi fâneţe şi 24.644 ha vii şi livezi; de asemenea, este bine cunoscut pentru culturile sale de cereale, plante industriale si fructe. 339.609 ha sunt in exploatari agricole private (individuale si asociative), iar 500 ha (Stațiunile Albota, Ștefănești, Mărăcineni) in sectorul de stat.
  • Silvicultura administrează 289.000 ha (42.5% din suprafata totala a judetului), 95% din păduri aflandu-se in zona de munte si deal.
  • Zona agricola importantă, județul Argeș este bine cunoscut pentru culturile sale de cereale, plante industriale și fructe.
  • Un domeniu cu îndelungată tradiție în județ este cel al viticulturii, podgoriile argeșene fiind mentionate in documente istorice inca din secolul 14; principalele centre viticole, Valea Mare si Stefanesti, sunt situate in apropierea orasului Pitesti.
  • În judet sunt peste 23.000 fermieri dintre care cca 380 fermieri mari, cu suprafața de peste 50 ha.
  • Piteștiul, având o așezare strategica pentru fermierii din Arges-Valcea-Dambovita-Olt, este un punct de intalnire  accesibil tuturor.
  • Organizarea evenimentului in parcarea Complexului Comercial Jupiter City –spre Autostrada A1 Pitesti-Bucuresti, ofera o suprafata generoasa de expunere usor de accesat.

Comments

comments