Azi se afişează notele final la BAC 2017. Cum pot influenţa contestaţiile

0
300

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat se afișează luni, când vor fi anunțate notele definitive, după rezolvarea contestațiilor. Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, au fost depuse peste 42.000 de contestaţii la nivel naţional. Cele mai multe – 18.616 – au vizat proba de Limba şi Literatura Română.

Potrivit prevederilor metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este cea finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

La această sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 135.000 de absolvenți din toate promoțiile. Tinerii care nu au participat sau nu au promovat examenul în prima sesiune mai au o şansă la bacalaureatul din august.

Rezultatele finale vor fi afișate înainte de ora prânzului și pot fi vizionate pe site-ul Ministerului Educației, la acest link, unde sunt sortate rezultatele pe județe, pe licee sau pe medii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here