Azi, prima ședință a Guvernului Cîțu. Ce subiecte se vor discuta. Guvernul are programată astăzi prima ședință oficială de lucru. Executivul vrea să adopte două scheme de ajutor de stat: una pentru marile companii, care au avut pierderi din cauza pandemiei, și alta pentru domeniul HoReCa.

Premierul Florin Cîțu declara săptămâna trecută că executivul său și-a propus să introducă pe ordinea de zi proiectul unei ordonanțe de urgență care va prelungi programul IMM Invest până la 30 iunie 2021 și un alt act normativ care aprobă o schemă de ajutor de stat pentru marile companii care au suferit pierderi din cauza pandemiei cu COVID-19.

Tot o schemă de ajutor de stat vrea Guvernul să adopte și pentru domeniul HoReCa, o schemă care va include și agențiile de turism.

Un alt proiect de ordonanță de urgență va prelungi investițiile care sunt făcute prin Programul Național de Dezvoltare, etapa I, care ar urma să se încheie la sfârșitul acestui an.

Pentru că a început campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, Guvernul vrea să mai adopte şi o ordonanță de urgență care să sprijine o campanie pro vaccinare în mass-media.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI