Azi începe simularea examenului de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a

Azi începe simularea examenului de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a. Elevii de clasa a VIII-a încep astăzi simularea examenului de Evaluare Naţională. Prima probă este cea la Limba română, iar mâine va avea loc cea la Matematică.

Simularea se susţine cu prezenţă fizică în localităţile în care incidenţa cazurilor de Covid nu depăşeşte şase cazuri la mia de locuitori cumulat în ultimele 14 zile. Acolo unde se depăşeşte acest prag, simularea se poate organiza ulterior, dar nu mai târziu de data de 15 mai.

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Sorin Ion, a vorbit despre importanţa acestor simulări. „Anul acesta simularea examenului are un dublu sens, acela de a ne face o idee despre nivelul copiilor, dar mai mult decât oricând trebuie să vedem și ce anume s-a pierdut în anul de pandemie, astfel încât reuşim să facem și o analiză calitativă a procesului de educație din ultimul an. La un moment dat, am luat în calcul o variantă de a încerca să administrăm aceste simulări în sistem online, dar trebuie să înțelegem că ele ar fi în cazul acesta nerelevante. Prin urmare, atunci când elevul nu poate participa nu din cauza ratei de incidenţă, atunci i se poate administra un fel de simulare la revenirea la școală, evident, cu alte subiecte la nivel local. Nu putem organiza un număr nedefinit de simulări, pentru că va fi imposibil să putem să cuprindem într-un calendar realizat la nivel central toate particularitățile întâlnite la nivel local.”

Examenul de Evaluare Naţională va fi susţinut în perioada stabilită initial, între 22 şi 25 iunie, după ce, zilele trecute, a fost luată în calcul varianta amânării acestuia, din cauza situaţiei epidemiologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here