Azi este International Volunteer Day. La mulți ani, dragi voluntari din toate domeniile de activitate!

1,135 views

Azi este International Volunteer Day. La mulți ani, dragi voluntari din toate domeniile de activitate! Anual, la 5 decembrie, este sărbătorită Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD), reprezentând şansa de a promova voluntariatul, de a încuraja guvernele să sprijine eforturile voluntarilor şi de a recunoaşte contribuţiile acestora la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă la nivel local, naţional şi internaţională!

Printre domeniile unde întâlnim persoane care lucrează pentru binele celorlalţi fără a fi plătiţi se numără SMURD şi Salvamont.

“€Salvarea montană a împlinit în acest an 115 ani de activitate, în toţi aceşti ani voluntarii fiind o resursă importantă în bunul mers şi dezvoltarea continuuă a acestei activităţi” au declarat responsabilii Salvamont România.

“€Te-ai întrebat vreodată cine sunt oamenii care aleg în fiecare zi să pună binele comunității mai presus de orice?
Te-ai întrebat vreodată ce se ascunde în spatele acestei nevoi de a ajuta pe ceilalți?
Cu inima deschisă, cu sufletul mereu îndreptat spre oamenii care au nevoie de ajutor, sunt ei…voluntarii unei generații care au pus bazele unei istorii, cu care noi ne mândrim permanent.
În spatele lor sunt povești neștiute, unele triste, altele extrem de frumoase dar toate aceste istorisiri ale vieții se întâlnesc într-un singur loc, în inima celor care se luptă tacit cu viața.
Ei sunt eroii noștri, iar astăzi, în această zi de 5 decembrie, de Ziua Internațională a Voluntariatului, vă vom arăta o mică parte din povestea neștiută a celor peste care cred cu adevărat că fiecare viață contează și luptă în fiecare zi pentru a demonstra acest lucru.
La mulți ani, dragi colegi!” este mesajul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de Ziua voluntarului, publicat pe contul de Facebook, unde vor fi postate si poveștile.

Comments

comments