Azi, concurs pentru directorii de școli. Rezultatele se dau pe loc!

0
110

Azi, concurs pentru directorii de școli. Rezultatele se dau pe loc! Azi, la Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” din Pitești se desfășoară proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Plicurile cu subiecte s-au deschis la ora 10.00 iar candidații au dispoziție 120 de minute pentru a rezolva 50 de itemi.

În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Evaluarea se realizează în sălile în care candidații au susținut proba scrisă, prin deplasarea în sălile respective a membrilor comisiilor de evaluare și, după caz, a observatorilor. Camerele de supraveghere audio-video trebuie să înregistreze obligatoriu toată activitatea de evaluare.

Etapele activității de evaluare sunt următoarele:

 1. Se suprapune, de către unul dintre cei doi membri ai comisiei de evaluare, șablonul de evaluare peste foaia de răspuns.
 2. Se compară, pentru fiecare item, răspunsul furnizat de candidat cu răspunsul corect.
 3. Dacă răspunsul furnizat de candidat coincide cu răspunsul corect, se acordă punctajul maxim pentru itemul respectiv.
 4. În procesul de evaluare se acordă sau punctaj maxim pe item sau zero puncte, fiind interzis să se acorde punctaj intermediar.
 5. Se acordă zero puncte pentru un item în următoarele situații:
  • răspunsul furnizat de candidat nu este identic cu răspunsul corect;
  • candidatul nu a marcat niciun răspuns corect;
  • candidatul a marcat mai mult de un răspuns ca fiind corect.
 6. Se însumează toate punctajele acordate de un evaluator fiecărui item și rezultă punctajul total al testului.
 7. Punctajul total al textului se împarte la 10 și rezultă nota pe test.

Persoanele care se înscriseseră la concurs dar nu au putut participa din cauza îmbolnăvirii de COVID-19 sau din caza faptului că sunt carantinate ca urmare a unui contact cu un pacient pozitiv au posibilitatea de a susține examenul joi, 28 octombrie 2021, într-o sesiune specială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here