Azi, Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe cei 40 de Mucenici ucişi în Sevastia

Azi, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte cei 40 de Mucenici ucişi în Sevastia pe data de 9 martie, iar această sărbătoare are pentru spiritualitatea populară o conotaţie aparte.

În această zi specială, se spune în biserici Rugăciunea de Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia: „Veniţi, popoare, să-i cinstim cu evlavie pe Sfinţii lui Dumnezeu, pe cei patruzeci de Mucenici din Sevastia, care pentru lupta lor au dobândit cununi luminoase şi nestricăcioase. O, voi, care vă bucuraţi de cinstirea întregii Biserici, care aţi dobândit de la Dumnezeu darul facerii de minuni prin moaştele voastre, fiţi ocrotitorii noştri, ai celor ce vă cinstim pomenirea.

Rugaţi-vă pentru noi, fericiţilor Mucenici, ca să dobândim tărie în lupta cu patimile, răbdare în îndurarea necazurilor, credinţă nestrămutată în făgăduinţele Domnului, smerenie adevărată şi mântuirea sufletelor noastre. Nu ne lăsaţi pe noi să cădem fără de ridicare în adâncul deşertăciunii acestei lumi, nu ne lăsaţi să ni se împietrească de tot inimile în nepăsarea timpului în care trăim, nu lăsaţi să îngheţe inimile în viforul acestui veac. Zid de apărare să fiţi împrejurul nostru şi loc de scăpare din cursele vrăjmaşului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here