Avocatul Radu Cristian Nistor a fost retinut joi de DNA pe motiv ca a divulgat unui urmarit penal faptul ca este interceptat cu mandat, telefonic si ambiental. Procurorii il acuza pe Nistor ca l-a favorizat pe infractor. Acuzatia a fost suplimentata cu una de trafic de influenta cu miza de 2.000 euro. Nistor a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, iar în urmă cu ceva timp a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii DNA, in colaborare cu ofiteri din cadrul D.G.A si al ofiterilor specializati din cadrul DIPI Arges, au stabilit ca avocatul Radu Nistor ar fi furnizat unui infractor informatii din dosarul care il viza. Mai exact, avocatul Radu Nistor i-ar fi dezvaluit persoanei cercetate ca este interceptata telefonic si ambiental. Potrivit DNA, prin informatiile transmise de catre avocatul Radu Nistor persoanei fata de care se efectuau cercetari la acea data, a fost ingreunata si zadarnicita desfasurarea anchetei.

 

Prezentăm în continuare comunicatul DNA din data de 31.10.2013:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Pitesti efectueaza acte de urmarire penala fata de NISTOR RADU-CRISTIAN, avocat in cadrul Baroului Arges, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de folosire in orice mod, direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, favorizarea infractorului, trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsite in legatura cu infractiunea de trafic de influenta (trei acte materiale).
Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:
In cursul lunii februarie 2012, in calitatea sa de avocat, inculpatul Nistor Radu-Cristian a folosit date confidentiale dintr-un dosar penal pe care le-a divulgat unei persoane fata de care se efectuau cercetari in cauza respectiva. Astfel, prin actiunile sale, inculpatul Nistor Radu-Cristian a favorizat persoana respectiva prin transmiterea informatiilor ca fata de aceasta s-a emis, catre instanta competenta, o autorizatie a interceptarii convorbirilor si comunicarilor telefonice si a convorbirilor in mediul ambiental, ingreunand si zadarnicind urmarirea penala si aflarea adevarului.
Intr-un alt context, in perioada noiembrie 2010 –€・€・・februarie 2011, inculpatul Nistor Radu-Cristian a pretins si primit suma de 2.000 euro de la un denuntator, lasandu-l sa creada ca are o influenta reala asupra completului de judecata de la Tribunalul Arges care judeca apelul formulat de denuntator in dosarul pentru care a fost trimis in judecata in legatura cu savarsirea unei infractiuni la legea circulatiei. Ulterior, inculpatul Nistor Radu-Cristian a falsificat si trei inscrisuri depuse in dosarul, prin contrafacerea scrierii si a semnaturii.
De altfel, Tribunalul Arges a admis apelul, inlocuind condamnarea la pedeapsa inchisorii pentru o perioada de 2 ani si 2 luni (pronuntata de instanta de fond) cu aplicarea unei amenzi administrative in cuantum de 1000 lei. Decizia Tribunalului a fost insa casata in totalitate de Curtea de Apel Pitesti, fiind mentinuta sentinta initiala pronuntata de instanta de fond. Inculpatului Nistor Radu-Cristian i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 31 octombrie 2013, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentat la Curtea de Apel Pitesti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul D.G.A si al ofiterilor specializati din cadrul DIPI Arges”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI