Precizări ale Avocatului Poporului privind demersurile întreprinse referitor la nepublicarea în Monitorul Oficial al României Partea I a hotărârilor adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la nepublicarea în Monitorul Oficial al României Partea I a hotărârilor adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență de la începutul acestui an, fiind adresată, în acest sens, o solicitare primului-ministru, în calitatea acestuia de președinte al comitetului.

Deși sesizarea noastră vizează strict hotărârile adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care nu sunt publicate în Monitorul Oficial, mass-media a înțeles să prezinte demersul Avocatului Poporului ca referindu-se la hotărârile de Guvern.

Ca atare, facem precizarea că acțiunea Avocatului Poporului nu vizează Hotărârile de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, care întotdeauna sunt publicate în Monitorul Oficial al României Partea I, orice alte aprecieri ale mass-media neputând fi reținute în acest caz.

Comments

comments