Avocat argeşean, în arest la domiciliu. Este cercetat pentru trafic de influență

Avocat argeşean, în arest la domiciliu. Este cercetat pentru trafic de influență. Este vorba despre avocatul Ilie Ionel. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 ianuarie 2020, a unui inculpat, Ilie Ionel, avocat în Baroul Argeș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: în noaptea de 30 septembrie, acesta, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar fi avut-o asupra magistraților din cadrul Curții de Apel Pitești care soluționau apelul în dosarul penal în care era judecat cumpărătorul de influență, în cadrul discuțiilor purtate, a pretins în mod direct acestuia suma de 2.000 euro, promițându-i că îi va determina pe membrii completului de judecată să pronunțe o soluție favorabilă, de condamnare cu suspendare. Apoi, în ziua de 1 octombrie 2019, în jurul orelor 19:00, a primit de la cumpărătorul de influență suma de 5.000 lei, ca parte din suma de 2.000 euro pretinsă anterior.

La data de 22 ianuarie 2020, inculpatul a fost prezentat Curții de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă de instanța de judecată, dispunându-se măsura preventivă a arestului la domiciliu.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”,  se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Iată și soluția Curții de Apel Pitești: ”În baza art.227 alin.1 C.p.p. comb. cu art.202 alin.1 şi 3 C.p.p. respinge, ca neîntemeiată , propunerea nr. 62/P/2019 din data de 22 ianuarie 2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti. În baza art.227 alin.2 C.p.p. comb. cu art.218 C.p.p., dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul ILIE IONEL, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data 22.01.2020. În baza dispoziţiilor art.221 alin.1 Cod procedură penală impune inculpatului ILIE IONEL, obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar competent. În temeiul dispoziţiilor art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul ILIE IONEL, va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii Stan Ronaldo, Stan Dorel şi Constantin Ilie sau membrii de familie ai acestora. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.221 alin.4 Cod procedură penală. Pune în vedere inculpatului drepturile la care se referă art.218 alin.4 şi art.221 alin.6 Cod procedură penală. Stabileşte ca autoritate pentru supravegherea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, IPJ Argeş şi Poliţia Municipiului Piteşti prin serviciul specializat. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu astăzi 22 ianuarie 2020, ora 15:00, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here