Avocat arestat pentru trafic de droguri de mare risc. El cultiva canabis în curtea bunicii sale din Merişani

1,754 views

Poliţiştii Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Piteşti Cultură au descoperit ieri, în urma a două percheziţii domiciliare, o cultură de canabis.

Cel care se ocupa cu plantarea şi îngrijirea plantelor halucinogene era un fost avocat, Valentin Achimoiu.  

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, sădise canabisul în curtea bunicii lui din comuna Merişani. Poliţiştii  au recoltat plantele halucinogene, acestea urmând să fie supuse testelor de laborator. În curte ei au găsit şi fragmente vegetale uscate de cannabis, ustensile folosite la consumul de cannabis, precum şi substanţe folosite pentru îngrijirea şi fertilizarea solului.

Fostul avocat a fost dus la audieri la sediul DIICOT, urmînd a se stabili împrejurările în care a obţinut seminţele plantate şi dacă a vîndut canabis, ori îl recolta pentru consum propriu. În anul 2015, Valentin Achimoiu a fost prins în timp ce conducea fiind băut.

Achimoiu şi-a recunoscut vinovăţia şi a cerut judecarea în urma unui acord de recunoaştere dar Curtea de Apel Piteşti nu i-a acceptat cererea. În dosar vor fi continuate cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Piteşti.

Comments

comments