Avertizarea hidrologilor: Cod galben de viituri până vineri, la ora 12:00

Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, specialiștii Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis Codul galben, care este valabil începând de astăzi, de la ora 12:00, până vineri, la aceeași oră.

Astfel, există riscul depășirii cotelor de atenție pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someş, Mureş, Bega, Desnăţui, Jiu, Olt, Călmăţui, Argeş, Ialomiţa, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea.

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Covasna, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău şi Galaţi.
Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.
Recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice” este mesajul specialiștilor INHGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.