Avertizare meteo: Un ciclon va lovi România. Urmează zile extrem de reci și ploioase!

Avertizare meteo: Un ciclon va lovi România. Urmează zile extrem de reci și ploioase! Meteorologii ANM avertizează că un ciclon mediteranean va lovi România peste câteva zile. Acest fenomen meteo va aduce temperaturi scăzute, dar și precipitații abundente.

Începând de marți, 12 octombrie, temperaturile scad considerabil față de cele din zilele anterioare. Potrivit meteorologilor, în centru, în sud şi în sud-est va ploua pe arii extinse. La munte, la altitudini mici, va cădea lapoviță, iar la altitudini mari va ninge.
Valorile termice vor fi extrem de scăzute pe tot teritoriul țării. Cerul va fi înnorat în special în sudul, centrul și estul țării, unde sunt așteptate ploi pe arii exrtinse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în est şi în sud-est şi doar izolat în rest.

În zona montană, pe creste, va ninge, iar la altitudini mai joase vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor situa între 8 și 18 grade celsius, în timp ce cele minime vor fi între 3 și 13 grade.

În București, vremea se menține rece și în următoarele zile, cu temperaturi scăzute pe timpul nopții. Maxima va fi de 13-14 grade Celsius, iar minima de 8-9 grade.

ANM a emis un Cod portocaliu de ploi pe litoral, valabil de marți, 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 10:00. În intervalul menționat, în zona litoralului va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50-70 l/mp.

Meteorologii au emis și un Cod galben de ploi și intensificări ale vântului, care intră în vigoare marți, 12 octombrie, ora 14:00 – 13 octombrie, ora 10:00. În intervalul menționat, în sud-estul țării vor fi ploi importante cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp. Tot în aceste zone și vântul se va intensifica treptat, cu rafale în general de 50-60 km/h, iar pe litoral de peste 65-70 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here