AVERTIZARE METEO: Ploi torenţiale, vijelii, grindină şi descărcări electrice în toată ţara. ANM a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 23 mai, ora 12 –・24 mai, ora 22. Fenomene vizate sunt manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate

În intervalul menționat vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în după-amiaza zilei de joi (23 mai) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de vineri (24 mai) în regiunile estice, sud-estice, nordice și centrale. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în după-amiaza zilei de sâmbătă (25 mai), cu precădere în zona Carpaților Orientali și în regiunile limitrofe, anunţă ANM

ANM a emis o PROGNOZĂ SPECIALĂ pentru zona Capitalei potrivit căreia în intervalul 23-24 mai vor fi perioade –€ în special în după-amiaza zilei de vineri (24 mai) – în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, cantități de apă mai însemnate. Temperatura maximă, joi, 23 mai, va fi de 26…27 grade, iar vineri, 24 mai,de 23…24 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 15 grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Comments

comments