Avertizare meteo! Ploi şi vijelii după caniculă în toată ţara, începând de miercuri

Avertizare meteo! Ploi şi vijelii după caniculă în toată ţara, începând de miercuri. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că după zilele cu temperaturi caniculare, vremea se răceşte şi vor fi manifestări de instabilitate atmosferică şi cantități de apă însemnate. În perioada 14 august, ora 09.00 – 16 august, ora 09.00, meteorologii anunță manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Pe parcursul zilei de miercuri (14 august), disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here