Avertizare meteo. Ger și vânt puternic, până pe 3 februarie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică 𝗖𝗢𝗗 𝗚𝗔𝗟𝗕𝗘𝗡, valabilă până vineri, 03 februarie, ora 10.00.
Fenomenele vizate sunt:
Va ninge temporar la munte, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.
– Intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h, pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia.
RECOMANDĂRI
– Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
– Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
– Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
– Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
nformații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență. https://fiipregatit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here