Avertizare meteo de vreme rea! Cod portocaliu în Argeș de ploi, vijelii și grindină

0
797

Avertizare meteo de vreme rea! Cod portocaliu în Argeș de ploi, vijelii și grindină. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări cod galben și portocaliu de vreme rea.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12 – 01 iunie ora 10

În intervalul menționat, vremea va fi instabilă. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 31 mai, ora 15 – 01 iunie ora 10

În cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here