Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi dimineaţă o avertizare meteorologică COD GALBEN şi COD PORTOCALIU privind fenomene meteo periculoase ce sunt aşteptate în următoarele ore.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 11 octombrie, ora 15 –€ 13 octombrie, ora 10

În intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.
Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55…65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 11 octombrie, ora 18 –€ 12 octombrie, ora 20

În județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50…60 l/mp şi pe arii restrânse 80…90 l/mp.

În dimineața zilei de 12 octombrie 2016, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comments

comments