Avertizare meteo. Cod galben de ploi torențiale. Vijeliile lovesc România!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri 3 avertizări meteo Cod galben. Alertele sunt în vigoare de vineri până duminică și anunță vremea severă, cu ploi torențiale, vijelii și grindină. Duminică, toată țara va fi sub avertizare de vânt puternic, cu rafale de 75 km/h.

În perioada 16 septembrie, ora 12, și 17 septembrie, ora 12, în Banat, Oltenia, local în Crişana, Transilvania, Muntenia, în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zonele de munte vor fi perioade cu averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat grindinã şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Manifestãri de instabilitate atmosfericã vor fi pe arii restrânse şi în regiunile sud-estice.

Duminicã vremea se va rãci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord şi centru. În zona montanã înaltã trecãtor se vor semnala precipitaţii mixte.

Cod galben de vânt. Începând cu a doua parte a nopţii de sâmbãtã spre duminicã vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului şi la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depãşi 80…100 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here