Avertizare meteo! Argeșul, sub cod galben de furtuni

1,037 views

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben și un cod portocaliu de averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Și Argeșul se află sub cele două coduri.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică.

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 09 – 27 iunie ora 23. Fenomene vizate: ploi abundente.

În județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

Comments

comments