Avertisment pentru toți utilizatorii de telefonie mobilă: Nu sunați înapoi la aceste numere!

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) atrage atenţia utilizatorilor serviciului de telefonie mobilă asupra apelurilor pierdute sau apelurilor primite de la numere internaţionale pe care nu le cunosc, care pot reprezenta posibile tentative de fraudă realizate de persoane necunoscute ce încearcă să obţină câştiguri ilegale.

Persoane necunoscute care vor să înșele dau apeluri scurte, de obicei prin programe de apelare automată, cu intenția să le sunăm înapoi. Dacă facem acest lucru, apelul este suprataxat. Cu cât rămânem mai mult timp la telefon, cu atât cel care ne-a atras în cursă va obține câștiguri mai mari.

Tarifele aplicate apelurilor către numere din țări precum Botswana, Guineea, Guyana, Nepal, Sri Lanka etc. este ridicat, iar costurile se vor regăsi pe factura persoanei care le-a apelat.

Reprezentanții ANCOM ne sfătuiesc să nu sunăm niciodată înapoi la numere de telefon pe care nu le cunoaștem, mai ales dacă provin din țări cu care nu avem nicio legătură. De asemenea, nu trebuie furnizate date cu caracter personal dacă ne sunt solicitate!

Utilizatorii care întâlnesc acest tip de fraudă sunt sfătuiți să își informeze furnizorul de servicii de telefonie și, totodată, să se adreseze Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.