Avertisment OMS: al doilea an de pandemie ar putea fi mai dificil decât primul! Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății sunt de părere că al doilea an al pandemiei ar putea fi mult mai dificil decât primul, ”având în vedere dinamica transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”.

Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS.

Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări”, a mai spus Ryan.

Pe de altă parte, directorul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus: ”După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi”.

Pe fondul temerilor de noua varianta, mai contagioasă, a coronavirusului, depistată prima oara în Marea Britanie, dar care intre timp s-a extins in lume, mai multe guverne din Europa au anuntat, miercuri, masuri mai stricte de combatere a imbolnavirilor. Acestea includ munca de acasa si inchiderea unor magazine in Elvetia, prelungirea starii de urgenta in Italia si masuri in Germania pentru reducerea contactelor intre oameni. Restrictii mai dure au anuntat si Portugalia si Danemarca.

Comments

comments