Avertisment al Agenţiei Naţionale Antidrog: Un nou drog a apărut pe litoralul românesc!

Avertisment al Agenţiei Naţionale Antidrog: Un nou drog a apărut pe litoralul românesc! Agenţia Naţională Antidrog trage un semnal de alarmă cu privire la apariţia unui nou tipar de consum de substanţe psihoactive în zona de sud a litoralului românesc.

La petrecerile organizate de regulă pe plajă, adolescenţii şi tinerii inhalează protoxid de azot, din baloane umflate cu ajutorul unui sifon, ce are încorporat un cartuş ce degajă această substanţă.

Protoxidul de azot, cunoscut şi sub numele de gaz ilariant, este un sedativ fără culoare şi fără miros, care se foloseşte în domeniul medical, în combinaţie cu alte substanţe, în special ca anestezic, dar şi în domeniul alimentar, la prepararea cremelor de tip frişcă, iar inhalarea este strict interzisă, deoarece are numeroase efecte negative.

Scade timpul de reacţie a corpului uman şi poate produce transpiraţie excesivă, greaţă, vărsături, amenţeală, oboseală, halucinaţii, distorsiuni de sunet şi pierderi de memorie.

Efectele se amplifică dacă se inhalează o cantitate mare de protoxid de azot, în combinaţie cu alcoolul – mai avertizează specialiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.