Avansul din plata pe suprafață va fi de 70 la sută din valoarea de 77,08 de euro a plății unice pe suprafață (SAPS) pe hectar, adică 52,95 de euro,

potrivit unei Hotărâri de Guvern de săptămâna trecută, a declarat ministrul Agriculturii Daniel Constantin. În privința crescătorilor de animale, ministrul a precizat că aceștia vor primi Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) anul viitor din bugetul de stat pe 2016.

”Plățile cuplate pentru crescători eu sper să le plătim anul acesta spre sfârșit pentru că în acest caz trebuie terminate acele controale în ferme care durează 6 luni de la depunerea cererii. Este vorba despre toți crescătorii nu doar cei care cresc vaci de lapte sau de carne” a declarat ministrul.
Potrivit anunţul anterior al secretarului de stat Daniel Botănoiu, începând cu 30 octombrie se vor face plățile către fermieri în ceea ce privește avansul din cuplat pe suprafață. Anterior, fermierii fuseseră informați că vor încasa în acest an un avans de doar 50% din SAPS, ceea ce ar fi însemnat 35-36 de euro la hectar.

Comments

comments