Autovehiculele nepoluante vor avea numere verzi! Planul Ministerului Mediului

0
13

Autovehiculele nepoluante vor avea numere verzi! Planul Ministerului Mediului. Mașinile care poluează mai puțin vor avea plăcuțe de înmatriculare verzi, a anunțat ministrul Mediului. Cei care dețin astfel de mașini vor primi anumite facilități.

Introducem numerele verzi pentru mijloacele de transport nepoluante. Măsura vine în sprijinul celor care fac un efort în plus pentru a proteja mediul, în special în marile orașe unde poluarea aerului a generat deja infringement împotriva României.

Aceste numere verzi vor funcționa ca un fel de pașaport verde pentru aceste mijloace de transport și vor putea sta la baza asigurării unor facilități în marile orașe în ceea ce privește parcarea, accesul în anumite zone sau impozitarea”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Guvernul a adoptat o hotărâre de modificare a Regulamentului de circulație pe drumurile publice în cadrul căreia, la inițiativa Ministerului Mediului, a fost introdus cadrul legal pentru a elibera numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde autovehiculelor cu emisii zero sau foarte scăzute de CO2.

Imediat după publicarea în Monitorul Oficial, va fi înființat grupul de lucru împreună cu reprezentanții MAI, pentru a elabora ordinul comun care va reglementa modul de acordare al acestor numere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here